Fous de théâtre!!!


"Ăia nebuni după teatru trăiesc mult" spune un personaj esterhazyian.
Nous sommes fous de theatre, vraiment! C'arthe are o altă propunere literară: ABRIBUS, scrisă de Laurent Van Wetter - un artist belgian apreciat atât pentru rolurile sale comice cât şi pentru scrierile sale (nuvele, scenarii şi piese de teatru). Abribus ne vorbeşte cu tandreţe şi umor despre visurile noastre, despre micile tragedii din viaţa de zi cu zi, despre victoriile noastre efemere şi, mai presus de toate, despre căutarea dragostei unde gloriosul flirteză adesea cu ridicolul.
Într-o staţie de autobuz se intersectează:
îndrăgostita, optimistul, contabilul, cuceritorul, femeia trădată, complicatul, necredinciosul si multe alte figuri...Drumuri care se ciocnesc, se întrepătrund...Autobuzul e cel care îi desparte din nou. Unii urcă, alţii coboară, alţii sosesc şi îi înlocuiesc, ca într-un veritabil balet al vieţii.
"O femeie şi un bărbat.
Necredinciosul: De ce mă priviţi aşa?
Femeia de ştiinţă: Vă găsesc frumos.
Necredinciosul: Ascultaţi-mă, am deja destule probleme.
Femeia de ştiinţă: Adevărat?
Necredinciosul: Dacă vă spun.
Femeia de ştiinţă: E grav?
Necredinciosul: Soţia m-a bătut.
Femeia de ştiinţă: Soţia dumneavoastră vă bateeeee?
Necredinciosul: Da. De fapt, nu. De obicei eu o bat. Dar ea era aşa de nervoasă. N-am văzut-o niciodată aşa. Şi apoi s-a aruncat pur şi simplu asupra mea cu un cal!
Femeia de ştiinţă: Cu un caaal?"
...
Un bărbat. O femeie trecând.
Femeia: Nu mi-aţi văzut soţul?
Bărbatul: Sunteţi măritată?
Femeia: Da.
Bărbatul. Nu s-ar zice.
(femeia se apropie de el şi îl pălmuieşte)
Femeia: Acum ma credeţi?
(Un autobuz trece)
Plină de umor, Abribus surprinde multe scene în care, probabil, ne regăsim. Scene în care "personajul"principal nu este decât staţia de autobuz.
Astăzi vă aşteptaţi autobuzul în staţie. Uitaţi-vă în jur!
Ce vedeţi?

Ultimele zile CoGa

Dragi prieteni,
Au sosit si zilele din urma ale convietuirii noastre cu lumile paralele Co(rina Vasile) si Ga(briel Balasa)... Va invitam sa le mai sorbiti din priviri alaturi de o cana de ceai, intrand in jocurile lor pline de poezie, magie si posibilitati!
Chasse au trésor francophone




De 23 aprilie 180 de concurenţi s-au luptat cu Bucubalaurul ce pazea comorile francofone. Dar a meritat! Asudaţi, 75 dintre ei au dat si de C'arthe! Şi au avut şi parte! Primele două locuri de un sejur de trăiri franţuzeşti, cel de-al treilea, de cărţi alese de la noi din librărie. Asa ca îi aşteptăm să vină la palat să-şi ia premiul bine-meritat după ce balaurul a fost detronat.

Galerie Foto


Chasse au trésor francophone

Ambianta

25 Iunie - Deschidere C'arthé


Ateliere pentru copii


Prima milonga C'arthé