vernissage CoRina VaSiLe si GAbriEl BaLaSha



Sâmbătă, 20 februarie 2010, ora 18:30, grafica şi pictura îşi vor face loc la C'arthé. Artiştii, Corina Vasile - grafică [tehnici mixte] şi Gabriel Bălaşa - pictură [ulei pe panză] - îşi vor expune lucrările în spaţiul în care ceaiul, poezia, artele şi bucuria se împletesc. Vernisajul va fi însoţit de un concert al trupei de improvizaţie Poadanler [Puncte în aer].

Prezentăm câteva date relevante din cv-urile celor doi:

Gabriel Balaşa:

* Membru UAP Bucureşti din anul 2009
* Masterand la Facultatea de Arte Decorative şi Design din cadrul Universităţii Naţionale De Artă Bucureşti, secţia Artă Murală, clasa Prof. Marilena Preda Sanc
* absolvent al Facultăţii de Arte Decorative şi Design din cadrul Universităţii Naţionale De Artă Bucureşti, secţia Artă Murală, clasa Prof. Neamţu Lisandru

Gabriel Bălaşa caută să creeze cadrul personajelor primitive, pe care le reînvie, iar împreună să alcătuiască o lume poetică, a poveştii. [...] Personajele sale, care descind din imaginarul antic, păgân, desenate frust, sunt încărcate de sensul moral al basmului, dar poartă dimensiunea magică, străină şi provocatoare. Străinul, s-a zis, este cel care provoacă şi cel care ne provoacă judecata. Teama sa este de a nu fi tratat ca un fals străin - criticul Ovidiu Eden.


Corina Vasile:

* absolventă a Facultaţii de arte plastice, secţia grafică din cadrul Universităţii Naţionale De Arte Bucureşti
* expoziţii la Sibiu, Bucureşti, ­Mün­chen, Hunedoara, Sinaia
* parti­cipări la diferite evenimente culturale (Fes­­tivalul de Film din Atena, Târgul de Car­te ­BookFest 2007 din Bucureşti, Tabăra de gra­vură ARCUS 2007, şan­tierul de lucru din Hu­ne­doara 2006, Tabăra de creaţie din Del­ta Dunării 2006 etc)

Pentru Corina Vasile această zi e mai mult decît o samă a începutului de drum. E o dezvăluire în resorturile ei lăuntrice. O jubilaţie a interogaţiei ei în căutarea certitudinilor şi plutirii sensibile peste răvăşeala imundă şi cam agresivă a acestei lumi, în care i-a fost hărăzit să trăiască şi să-şi clădească opera. Pasul e important, convingător, făgăduinţa împlinită... in mersul ei mai departe se cuvine să-i oferim încurajarea noastră, preţuirea şi recunoştinţa pentru ofrandele ei de adevăr şi frumuseţe. - critic de artă, Corneliu Antim.


Vă aşteptăm, ca de obicei, cu voie bună, ceaiuri şi dulceţuri aromate!
O zi bună!

C'arthé

Galerie Foto


Chasse au trésor francophone

Ambianta

25 Iunie - Deschidere C'arthé


Ateliere pentru copii


Prima milonga C'arthé